Esdeveniments

Dona'm la mar - Una altra forma de mirar el mar: dones científiques i de la mar

5 Juliol 2018
17:00
Ubicació: 
Altres
Localització altres: 
Museu Marítim Barcelona
Impartida per: 
Dolors Vaqué, Cèlia Marrasé, Raquel Vaquer, Conxita Àvila, Joana Vicente de Bobes

Dona’m la Mar pretén posar el focus en la dona que viu i treballa en relació amb la mar, per explicar-ne les tasques que desenvolupa, com les porta a terme, els problemes que té per ser dona a l’hora de dur-les a terme. No es busca destacar noms i cognoms concrets, sinó que es vol generar un discurs coral  a través del qual evidenciar aquesta relació dona-mar, posant-lo al costat de la que té l’home.

El dijous 5 de juliol a les 17.00 h. té lloc al Museu Marítim de Barcelona la tercera taula rodona del projecte Dona’m la mar sota el títol de Una altra forma de mirar el mar: dones científiques i de la mar,  i protagonitzada per dones que han realitzat expedicions científiques en mars de tot el món.

La taula rodona estarà conduïda per Catalina Gaya Morlà i comptarà amb Dolors Vaqué, investigadora científica de l’Institut de Ciències del Mar de Barcelona (ICM); Raquel Vaquer, investigadora del departament Global Change Research de l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA); Conxita Àvila, professora i investigadora de la Universitat de Barcelona experta en l’estudi d’invertebrats marins; Joana Vicente de Bobes, investigadora i responsable d’equips de busseig d’expedicions a l’Antàrtida; i Cèlia Marrasé, investigadora científica de l’Institut de Ciències del Mar de Barcelona (ICM) especialitzada en ecologia del plàncton.