NotíciesJosefina Castellví, Premi Nacional de Cultura 2013


10 Juliol 2013

La Generalitat de Catalunya concedeix aquest any el Premi Nacional de Cultura 2013 a Josefina Castellví, oceanògrafa i microbiòloga, amb una àmplia trajectòria internacional i pionera en la participació espanyola en la investigació de l’Antàrtida.

La Dra Castellví va començar a treballar a l'Institut de Ciències del Mar (CSIC) a l’any 1960. Va ser directora de l’ICM els anys 1994-1995. Des de l’any 1984 va participar en l'organització de la recerca a l'Antàrtida, i va col·laborar en la instal·lació de la Base Antàrtica Espanyola Joan Carles I a l'illa Livingston, instal·lació de la que fou cap del 1989 al 1993.

Entre altres distincions, va rebre la Medalla d'Or al Mèrit Científic de l'Ajuntament de Barcelona (1996), la Medalla “Narcís Monturiol” al Mèrit Científic i Tecnològic de la Generalitat de Catalunya (1996), la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (2003) i Premi Esteva Bassols: "Senyora de Barcelona" (2005).

La concessió dels Premis Nacionals de Cultura de la Generalitat de Catalunya, una de les atribucions del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, enguany vol subratllar més que mai la innovació, la continuïtat i l’excel·lència en un moment de crisi que fomenta incerteses a la vegada que incentiva l’oportunitat de les sinergies. D’acord amb la reformulació del Decret que regulava els premis, aquest any s’ inicia una nova etapa que integra les diverses categories en una sola nominació de 10 Premis Nacional de Cultura, des d’un criteri interdisciplinari, de connexió entre humanitats i ciència, de ponts generacionals i d’un angle de visió tan ample i plural com ho és la societat catalana.

Més informació i més premiats: http://www.conca.cat/ca/sala-premsa/premsa/PREMISNACIONALSDECULTURA2013