NotíciesL’Institut de Ciències del Mar participa de nou en el programa educatiu Magnet


Científics i escolars en els laboratoris del ICM-CSIC, en l'anterior edició de Magnet.
5 Abril 2018

El programa "Magnet, aliances per a l'èxit educatiu", desenvolupa projectes educatius innovadors. Està impulsat per la Fundació Jaume Bofill la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Consorci d’Educació de Barcelona i l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB.
L’Institut de Ciències del Mar del CSIC participa de nou en el programa “Magnet, aliances per a l’èxit educatiu”, que s’ha presentat avui a Barcelona. En aquesta edició, ho farà amb l’escola Tanit, de Santa Coloma de Gramenet, amb la qual desenvoluparà durant els pròxims quatre anys un projecte de ciència.

Magnet promou l’aliança d’un centre educatiu amb una institució d’excel·lència en un camp de coneixement específic (ciència, tecnologia, art, comunicació audiovisual...), que tenen un compromís educatiu amb la societat, i gran capacitat de transferir innovació i coneixement. Aquesta aliança ha de permetre al centre educatiu desenvolupar un projecte educatiu innovador i de qualitat, un projecte atractiu, que tingui magnetisme i que es converteixi en un projecte de referència en el seu territori, tant per les famílies com per la comunitat educativa.

Tenir l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) com a aliat permetrà als educadors de l’escola Tanit incorporar el coneixement d’aquest centre en els projectes científics de tota l’escola, des d’un enfocament globalitzat de l’aprenentatge. Els científics i tècnics de l’ICM-CSIC, entre ells biòlegs, oceanògrafs i geòlegs, estaran implicats en un projecte educatiu centrat en la temàtica dels ecosistemes marins, i posaran la tecnologia, els laboratoris, i la seva recerca a disposició dels mestres del centre.  El programa estimula l’alumnat a aprendre a investigar, alhora que estimula la motivació, l’interès, la creativitat, i potencia el desenvolupament de tot tipus de competències (pensar, fer, comunicar i sentir).

L’ICM-CSIC ja va participar en l’anterior edició del programa Magnet i té, a més, una gran experiència en divulgació educativa, amb programes interessants com “El mar a fons” i “Els petits oceanògrafs”, i el portal ICM-Divulga.

 

Programa Magnet: http://magnet.cat/

 

Nota de Premsa: Delegació CSIC Catalunya