NotíciesLa doctora Sandra Díaz, Premi Ramon Margalef d'Ecologia 2017


26 Octubre 2017

Sandra Díaz és doctora en Ciències Biològiques, catedràtica de la Universidad Nacional de Córdoba (Argentina) i investigadora del Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas (CONICYT) a l’Instituto Multidisciplinar de Biología Vegetal (IMBIV).

El premi li ha estat atorgat per la seva contribució a comprendre l'impacte del canvi climàtic sobre la biodiversitat dels ecosistemes vegetals, i al desenvolupament del concepte de biodiversitat funcional que incorpora el paper dels organismes en l'ecosistema.

Sandra Díaz lidera iniciatives internacionals de recerca en els àmbits de biodiversitat, canvi ambiental global i ecosistemes, i és considerada una científica de gran influència en aquests camps. El jurat reconeix "el seu paper protagonista i pioner en el desenvolupament teòric i la implementació pràctica del concepte de diversitat funcional", així com "les eines que ha desenvolupat per a la implementació metodològica del concepte i la seva aplicació empírica".

El premi Ramon Margalef d'Ecologia és un reconeixement de dimensió internacional que s'atorga des de 2004 per la Generalitat de Catalunya. Està inspirat en la figura de Ramon Margalef (1919-2004), un dels ecòlegs més reconeguts arreu del món. L'Institut de Ciències del Mar (CSIC), representat pel seu Director, forma part del Consell de Direcció d’aquest Premi des de la instauració del guardó.