NotíciesL'ICM acull als finalistes de l'Olimpíada de Biologia de Catalunya


Finalistes de les Olimpíades de Biologia de Catalunya 2017
17 Febrer 2017

Durant la tarda d'avui, els finalistes de l'Olimpíada de Biologia 2017 han visitat les instal·lacions de l'Institut de Ciències del Mar. Durant la visita, han conegut les principals línies de recerca sobre mars i oceans que es desenvolupen en l'ICM, de mà d'Elisa Berdalet, vicedirectora del centre; així com els equipaments i la tecnologia actual necessària per dur a terme la recerca marina.

En concret, han conegut aspectes biològics sobre zooplàncton i organismes bentònics (a càrrec d'Enric Saiz i Andrea Gori, respectivament), el laboratori d'anàlisi de nutrients (amb Mara Abad), les recerques sobre meduses a la Zona d'Aquaris Experimentals (amb Míriam Gentile) i l'ús del microscopi electrònic (amb Jose Manuel Fortuño) com a eina per conèixer els organismes marins més petits.

Les Olimpíades de Biologia de Catalunya tenen com a objectiu estimular als alumnes en aquesta àrea científica i augmentar els coneixements sobre qüestions biològiques com la conservació de la biodiversitat, l'impacte sobre el medi ambient i canvi climàtic, entre altres. Aquest any han participat en la fase inicial més de 400 alumnes de Batxillerat.

Després de la visita a l'ICM, els finalistes van acudir a l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) per al lliurament de premis als guanyadors, que passaran a la fase estatal d'aquestes olimpíades.