NotíciesMés de 400 estudiants en la VII Gymkhana dels Mars i Oceans


Grup d'estudiants en la Gymkhana dels Mars i Oceans 2018 | ICM-CSIC
17 Maig 2018

Avui ha tingut lloc en el Cosmocaixa de Barcelona la setena edició de la Gymkhana dels Mars i Oceans, una gran activitat per mostrar a estudiants de secundària el paper clau dels corrents oceànics al nostre planeta.

Els mars i oceans ocupen més de dos terços de la superfície del planeta i és per aquesta raó que la Terra també es coneix com el 'Planeta blau'. Els oceans constitueixen un sistema global i interconnectat a través dels corrents marins, i són essencials per regular el clima i fer possible la vida tal com la coneixem.

La Gymkhana dels Mars i Oceans se celebra anualment des de 2014 en diferents ciutats com Madrid, Sevilla i Barcelona. En la seva setena edició, ha implicat a 422 estudiants d'instituts de l'àrea metropolitana de Barcelona. Durant tota la jornada, han realitzat activitats, tallers i experiments en les instal·lacions del Cosmocaixa, en els quals han après sobre la biologia, geologia, ecologia, química i física dels oceans. Per a això s'han dividit en 12 grups, cadascun en representació d'un corrent oceànic, i han recopilat testimonis d'aigua en cada activitat que s'ajunten al final del dia per engegar la gran maqueta dels corrents globals.

"Queda tot un món per descobrir... marí" expressa en l'acte final Josep María Gili, investigador de l’ICM i director de "El Mar a fons", el projecte divulgatiu en col·laboració amb l'Obra Social la Caixa en el qual s'emmarca aquesta gymkhana. Com a regal especial, aquest any tots els participants han obtingut un exemplar de "De Terra o de Mar", un nou còmic educatiu que mostra el viatge dels seus dos protagonistes a través d'analogies entre terra i mar.