NotíciesMarta Estrada rep la Medalla d'Honor de Barcelona


Marta Estrada en la entrega de las Medallas de Honor de Barcelona
30 Novembre 2017

El 30 de novembre, el consell municipal de Barcelona va fer lliurament de les 25 Medalles d'Honor de 2017. Aquest guardó, creat en 1997, té com a objectiu reconèixer la labor professional o social de persones i entitats que han contribuït al desenvolupament de la consciència ciutadana, i que “han dedicat el seu temps i esforç a fer de Barcelona una ciutat més amable, alegre, científicament innovadora, solidària i justa” en paraules de Gerardo Pisarello, tinent d'alcalde de la ciutat, qui també ha destacat que aquest any, per primera vegada en 20 anys, hi ha un major nombre de dones reconegudes públicament amb aquest guardó.

En aquest acte, Marta Estrada va rebre la Medalla d'Honor en reconeixement a la seva valuosa contribució científica en l'àmbit de l'oceanografia i biologia marina, de prestigi i rellevància internacional.

Marta Estrada i Miyares es va llicenciar en Ciències Biològiques (1968) i en Medicina i Cirurgia (1970). La seva tesi doctoral, realitzada sota la direcció del Dr Ramon Margalef, va rebre el Premi Extraordinari de Doctorat de la Universitat de Barcelona. La seva recerca se centra en l'ecologia del fitoplàncton i en la dinàmica de les poblacions d'algues nocives. Fins a l'actualitat, ha liderat nombrosos projectes de recerca i, ha publicat un gran nombre de treballs en revistes científiques internacionals de prestigi, així com capítols de llibre sobre oceanografia i biologia marina. També ha participat o liderat campanyes oceanogràfiques en el mar Mediterrani i en els oceans Atlàntic, Pacífic, Índic, Àrtic i Antàrtic, a més de presentar ponències en congressos i conferències, dirigir diverses tesis doctorals i impartir classes de tercer cicle a la universitat de Barcelona i a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo.

Els seus companys i amics del ICM la feliciten per haver rebut aquesta merescuda distinció.