Notícies

29 Maig 2020

- Amb motiu de la celebració del Dia Mundial dels Oceans, l'Institut de Ciències de la Mar (ICM) de Barcelona i l'Institut d'Investigacions Marines de Vigo (IIM) han posat en marxa la campanya #AnhelDeMar.

- La iniciativa #AnhelDeMar busca animar la societat a expressar en xarxes què li aporta l'oceà a través d'un dibuix, una poesia, un vídeo o qualsevol altra forma de creació artística.

L'Institut de Ciències del Mar (ICM) de Barcelona, ​​juntament amb l'Institut d'Investigacions Marines (IIM) de Vigo i altres centres marins del CSIC, commemoren el Dia Mundial dels Oceans, que tindrà lloc el proper 8 de juny, amb la...

27 Maig 2020

ICM is deeply committed to the ocean and society. To express this commitment, we have evolved our brand to reflect our passion and excellence in marine research. Soon, we will go a step forward in our visual universe, online presence and communication, aiming at modernity, transparency and commitment.  

This evolution, together with a renewed strategy to foster ocean science, will reveal our desire and determination to create a better research environment that helps to build the future we imagine for our oceans.

19 Maig 2020

L'Institut d'Estudis Catalans (IEC) ha concedit els Premis Sant Jordi 2020, que distingeixen obres i investigadors de tots els àmbits de la ciència i la cultura catalanes.

Clara Ruiz-González, investigadora postdoctoral en el grup d'Ecologia Microbiana Marina de l'Institut de Ciències del Mar, ha rebut el premi de la Secció de Ciències Biològiques PIUS FONT I QUER de Ciències de la Vida, pel seu projecte “Metacomunitats microbianes: la dispersió i la connectivitat com a factors determinants de la diversitat i la funció dels microorganismes aquàtics”.

Clara Ruiz-González...

4 Maig 2020

- L'estudi va analitzar el moviment de gavians que nidifiquen al Paratge Natural Marismas del Odiel, Huelva. Els individus es van marcar amb dispositius GPS i la seva localització es va obtenir cada cinc minuts durant un any.

- El gavià argentat és una espècie oportunista amb una elevada capacitat d'adaptació; capaç d'adaptar-se a les activitats humanes i aprofitar els seus recursos alimentaris al llarg de tot l'any.

 

Un equip de l'Institut de Ciències del Mar i de l'Estació Biològica de Doñana, centres del CSIC, ​​juntament amb personal científic de la Universitat de Barcelona (UB), ha comprovat l'alta capacitat del gavià argentat (Larus michahellis...

27 Abril 2020

El passat 7 d’abril vam rebre la trista notícia de la mort del Dr. Trevor Platt, una personalitat carismàtica i un dels grans oceanògrafs de la nostra època. Nascut a Salford (Anglaterra) l’any 1942, va fer gran part de la seva carrera científica al Canadà, on a mitjans dels anys 70 va ser Cap del Departament d’Oceanografia Biològica i Director en funcions del Bedford Institute of Oceanography. Fa uns anys va tornar a Anglaterra, com a professor del Plymouth Marine Laboratory.

Trevor Platt havia estudiat física abans de dedicar-se a l’ecologia marina i va aplicar el rigor de les ciències físiques al seu nou camp d’estudi per a desenvolupar un enfocament realment interdisciplinari. Platt estava convençut...