Un espai compartit amb la ciutadanía

Barcelona Mar de Ciència

Un espai compartit de transferència, participació i divulgació del coneixement marí

Barcelona Mar de Ciència serà un espai de connexió entre la ciència marina i la ciutadania dedicat a la transferència del coneixement generat per la ciència oceànica amb vocació educativa, divulgativa i de transformació social.

Serà un punt de trobada per a la implicació dels diferents agents socials en la conservació i sostenibilitat dels oceans fomentant noves oportunitats de participació i innovació social.

Transferència del coneixement

Espai de dinamització de l'economia blava per a la transferència del coneixement científic tant a les administracions públiques com al sector privat. Element catalitzador de les ciències de la mar en el marc de l'economia basada en el coneixement.

Destacats:

  • BlueNetCat. Instrument d’Innovació i Transferència de l’Agenda Marítima de Catalunya.

  • ICATMAR. Institut Català de Recerca per a la Governança del Mar.

fish
Educació marina

Proporcionar coneixements basats en ciència a la comunitat educativa en conjunt, incloent-hi els docents i l'alumnat de diferents nivells educatius, a través d'eines de formació específiques.

Destacats:

petits
Participació ciutadana

Fomentar el compromís, col·laboració i participació de tot el teixit social (ciutadania, gestors, acadèmia i sector productiu) en activitats de ciència ciutadana, debats, iniciatives i xarxes per a intercanvi de coneixement i bones pràctiques per a la gestió de les ciutats costaneres i el litoral. Tot això s'emmarca en la Dècada dels Oceans, contribuint a l'Agenda 2030 i els acords internacionals vigents per la sostenibilitat d'aquests.

Destacats:

ok
Cultura i arts

Accions de divulgació i comunicació per a acostar la ciutadania a la ciència de la mar i el paper fonamental dels oceans en el Planeta Blau. La fi última és sensibilitzar i donar a conèixer la importància dels oceans per a la salut del planeta, el benestar i la sostenibilitat de la nostra societat.

Destacats:

- Bosc Ancestral. Obra artística amb imatges científiques.

- Exposició "Dones: motor de la recerca marina i ambiental".

bosc-ancestral