El segon workshop d’EukRef , la “Iniciativa d’Anotació Col·laborativa de Gens del 18S rRNA”, ha tingut lloc a l’ICM del 28 de novembre fins al 2 de desembre.

El segon workshop d’EukRef , la “Iniciativa d’Anotació Col·laborativa de Gens del 18S rRNA”, ha tingut lloc a l’ICM del 28 de novembre fins al 2 de desembre.
En el marc d'aquest esforç comunitari, el workshop ha reunit taxònoms experts en diferents llinatges de l'arbre de la vida eucariota per tal d’anotar seqüències de referències del 18S rRNA d'aquests organismes mitjançant la incorporació d’informació filogenètica, morfològica i ambiental. Aquesta segona edició ha estat centrada en amebozous i rizaris i busca integrar els esforços d’anotació de grups individuals d'eucariotes en un repositori de dades biològiques que contindrà seqüències anotades, informació taxonòmica, arbres filogenètics i els seus corresponents alineaments.
Com a resultat, es crearà una base de dades de referència a18S rRNA la qual s'utilitzarà, entre d’altres, per a investigar la distribució ambiental de microbis eucariotes a partir de dades moleculars ambientals. Per altra banda, cada anotador serà animat a utilitzar les dades treballades per abordar qüestions científiques d'interès, així com discutir amb els participants del workshop sobre com abordar aquests projectes i finalment publicar els seus resultats conjuntament.
“EukRef, que està recolzada per la Gordon and Betty Moore Foundation, la National Science Foundation i la International Society of Protistologists, forma part d'una iniciativa més àmplia denominada UniEuk enfocada en la creació d'un marc taxonòmic universal per a la biologia, ecologia i evolució dels eucariotes” explica Javier del Campo, Coordinador d’EukRef. Durant aquesta setmana, l'ICM també ha acollit la reunió del Comitè Directiu UniEuk.
Més informació sobre EukRef i UniEuk: