El cap de setmana passat, durant el 27 i 28 de maig, la recerca marina va estar molt present durant la 11ª Festa de la Ciència, una de les majors activitats de divulgació científica de Barcelona, que s'ha celebrat una vegada més al Parc de la Ciutadella. En aquesta edició, han acudit més de 15.000 persones, entre adults i nens, curiosos per les 125 activitats científiques presentades per un total de 100 institucions, centres de recerca, entitats, divulgadors i empreses.

El cap de setmana passat, durant el 27 i 28 de maig, la recerca marina va estar molt present durant la 11ª Festa de la Ciència, una de les majors activitats de divulgació científica de Barcelona, que s'ha celebrat una vegada més al Parc de la Ciutadella. En aquesta edició, han acudit més de 15.000 persones, entre adults i nens, curiosos per les 125 activitats científiques presentades per un total de 100 institucions, centres de recerca, entitats, divulgadors i empreses. Un any més, l’ICM ha participat en aquesta celebració científica, aquesta vegada amb 4 activitats diferents.
Per primera vegada, l'equip del projecte VA-DE-RETRO, del departament d'Oceanografia Física i Tecnològica de l’ICM, ha desenvolupat un taller sobre física oceànica, en el qual joves i adults han après com es mouen els oceans a través d'un senzill experiment en el qual es comprova el comportament de l'aigua dolça enfront de la salada.
També ha estat present el joc interactiu Sea Dance, impulsat per Esther Garcés, investigadora de l’ICM i Roberto Torres, de la Ciència al Teu Món, que convida als participants a aconseguir l'equilibri d'un ecosistema marí a través del ritme.
Durant tota la tarda del dissabte, multitud de persones van poder descobrir què s'amaga sota el gel antàrtic de mà de Josep María Gili, coordinador de El Mar a Fons, un projecte divulgatiu de l’ICM en col·laboració amb la Caixa.
A més, aquest any la Festa ha dedicat un espai als projectes de ciència ciutadana de la ciutat, en el qual estava inclòs Observadors del Mar, la plataforma de ciència ciutadana marina que connecta a científics i observadors, fomentant el diàleg i col·laborant junts per a la recerca marina.