Notícies | 16 Desembre 2015

Una delegació xinesa visita l’ICM per establir una col·laboració en el marc de la Missió Xinesa de Salinitat de l'Oceà

Share

El 14 de desembre, una delegació xinesa encapçalada pel professor Jiang Xingwei, director general del National Satellite Ocean Application Service (NSOAS, Administració Oceànica Estatal de Xina), i el professor DONG Xiaolong, director general adjunt del National Space Science Center, Chinese Academy of Sciences (NSSC, l'Acadèmia Xinesa de Ciències) i director del CAS Key Laboratory of Microwave Remote Sensing (MiRS), va visitar l’ICM.

Una delegació xinesa visita l’ICM per establir una col·laboració en el marc de la Missió Xinesa de Salinitat de l'Oceà

El 14 de desembre, una delegació xinesa encapçalada pel professor Jiang Xingwei, director general del National Satellite Ocean Application Service (NSOAS, Administració Oceànica Estatal de Xina), i el professor DONG Xiaolong, director general adjunt del National Space Science Center, Chinese Academy of Sciences (NSSC, l'Acadèmia Xinesa de Ciències) i director del CAS Key Laboratory of Microwave Remote Sensing (MiRS), va visitar l’ICM. L'objectiu de la visita era establir una col·laboració amb l’ICM en el marc de la Missió Xinesa de Salinitat de l'Oceà, recentment aprovada (i que es llançarà en 2019).

Durant la visita, el Sr. Zhou Wu, sotscap del departament CAL / VAL, va presentar el programa de la missió satelital de l’oceà NSOAS, el professor DONG Xiaolong va donar una visió general de la història de NSSC i el seu important paper en el disseny i desenvolupament d'instrumentació a bord de satèl·lits xinesos. Finalment, Liu Hao (NSSC), Cap del Sistema Microwave Imager Combined Activi-Passive (MICAP) per a la Missió, va donar una visió general del MICAP.

Després d'una breu presentació del director de l’ICM, el professor Albert Palanques, i del personal del Centre Expert SMOS BEC a Barcelona , va haver-hi una sessió de debat sobre futures col·laboracions. En aquesta discussió van participar tots els membres de la delegació xinesa, entre ells el Sr. Huang Lei, dissenyador cap adjunt del sistema de terra (NSOAS), Zhou Wu, sotscap del departament CAL / VAL (NSOAS), i el Dr. YIN Xiaobin, líder de l'equip per al processament de dades MICAP (NSSC). Durant el debat, es van establir els marcs de col·laboració pel que fa a la cadena de processament de dades MICAP i les seves diverses aplicacions.

L’ICM, i en particular el BEC, agraeix a la delegació xinesa la seva visita i el seu paper proactiu en l'establiment d'aquest marc de col·laboració.