Més

"Oceans" Joc educatiu

Know How, 7007/2018. Gili, J.M., 2018.

"Oceans" és un joc de taula que consisteix en un recorregut per tots els oceans del món, responent a més de 2000 preguntes, amb l'objectiu d'augmentar el coneixement i promoure el descobriment de l'oceà.

"De Terra o de Mar" Joc de taula i còmic

Know How, 7009/2018. Gili, J.M. et al., 2018.

"De Terra o de Mar" és un recurs educatiu format per un joc de cartes i un còmic que té com a objectiu descobrir la mar mitjançant analogies entre imatges terrestres i marines.

Gymkhana de Mars i Oceans

Know How, 7008/2018. Gili, J.M., et al., 2018.

La "Gymkhana de Mars i Oceans" és una activitat educativa i social que consisteix en una sèrie d'activitats pels carrers d'una ciutat, on les rutes són corrents marines, amb tallers associats sobre temes de ciències de la mar.

Guia d'identificació de meduses

Know How, 7010/2018. Marambio, M., et al., 2018.

Consisteix en una guia d'identificació de meduses mediterrànies i inclou protocols per a curar les seves picades a les platges.

Informe Estat de la Natura a Catalunya 2020

L’informe Estat de la Natura a Catalunya 2020 és un recull d’informació clau que avala la necessitat d’impulsar polítiques dirigides a revertir la pèrdua de biodiversitat.

Aquest informe és un encàrrec del Departament de Territori i Sostenibilitat (DTES) al Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) i al Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), que han elaborat el document conjuntament amb l'Institut Català d'Ornitologia (ICO), l'Institut de Ciències del Mar (ICM) i la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural.

Es tracta d'una obra que ha comptat amb la contribució de més de 40 entitats de recerca en l'estudi de la natura, així com en dades i evidències científiques a tot el territori recollides per universitats, administracions, associacions privades i ONGs i centenars de persones voluntàries agrupades en projectes de ciència ciutadana.

Observatori de la natura
Informe sobre els impactes de la borrasca Glòria

La borrasca Glòria, que va manifestar una gran intensitat entre els dies 19 i 24 de gener, va ocasionar importants impactes en els equipaments de la línia de costa, va deteriorar infraestructures turístiques i de comunicació terrestre i marítima i va produir afectacions a gran part dels ecosistemes marins, evidenciant la vulnerabilitat del litoral mediterrani a pertorbacions atmosfèriques de gran magnitud.

Els impactes a la costa est de la península Ibèria s'exposen en aquest 'informe, que recull les conseqüències dels forts vents i pluges, així com dels intensos corrents i onatge, sobre la franja litoral, l'ecosistema marí i l'activitat pesquera i aqüícola

L'informe, elaborat per un ampli grup d'experts i expertes de l'ICM, s'ha preparat a partir observacions realitzades per satèl·lit, dades de boies i mareògrafs de Ports de l'Estat i de model numèrics, així com a partir de mesures de camp que l'ICM realitza en diversos punts del litoral de Catalunya.

Veure informe