Transferint coneixement

ICM Transfer

Promovem l’intercanvi de coneixement al sector de la Economia blava

L’ICM-CSIC està implicat en la valoració i l’explotació dels resultats de la seva recerca a través d’una estratègia de transferència de coneixement pròpia: ICM Transfer. Estem compromesos amb la transferència dels nostres resultats a través de canals ad hoc, amb voluntat d’arribar a les parts interessades en benefici no només de la nostra societat sinó també  del nostre planeta. Per tant, ICM Transfer s’adapta al marc d’innovació de quíntuple hèlix en el qual els centres de recerca, la indústria, l’administració pública i la societat es comprometen conjuntament amb la conservació del medi ambient. 

La nostra visió:  Omplir el buit entre el coneixement i l’acció fomentant la transferència de coneixement orientada  a l’acció i en benefici de la societat d’acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. 

La nostra missió: Ser un actor clau en l’Economia Blava i en l’ecosistema d’innovació a escala local, regional i nacional i, alhora, esdevenir un líder a la regió mediterrània.

Canals de transferència

Col·laboracions

Des de ICM Transfer treballem per generar vincles entre les parts interessades rellevants i els projectes científics, promovent l’intercanvi mutu de coneixement, tant al sector públic com el privat. Col·laborem a traves de projectes de I+D, donant suport tecnològic, esdevenint assessors científics, mitjançant doctorats industrials, així com mitjançant altres canals de transferència.  Aquí pots trobar alguns exemples destacats.

 

Capacitats científiques i tècniques

Disposem d’un dossier on resumim les nostres capacitats científico-tècniques per resoldre els problemes que tenen rellevància social abordant les necessitats d’una gran varietat d’usuaris finals, incloses les administracions públiques, les empreses públiques i privades i el públic en general. Aquestes capacitats s’engloben en 4 blocs principals:

  • Sostenibilitat de recursos vius renovables 

  • Observació i modelatge oceànic i climàtic 

  • Biodiversitat, funcionament i salut dels ecosistemes marins, 

  • Avaluació dels riscs geològics marins

Aquests blocs deriven de la investigació d’excel·lència que duu a terme l’ICM-CSIC i donen fe del seu sòlid compromís social.

Més informació

 

Propietat industrial i intel·lectual

Disposem de coneixement i tecnologies innovadores per aportar valor a les parts interessades.

Més informació

Grup ICM Multidisciplinar (GIM)

El segell TECNIO de la Generalitat de Catalunya acredita a les entitats que desenvolupen i faciliten les tecnologies més innovadores del sistema R+D+i de Catalunya a les empreses. El GIM disposa de l’acreditació TECNIO i promou la innovació i la transferència en l’àmbit marí de forma interdisciplinària. 

Més informació

ICATMAR

L’Institut Català de Recerca per a la Governança del Mar (ICATMAR) és un òrgan de cooperació amb autonomia de gestió entre la Direcció General de Política Marítima i Pesca Sostenible de la Generalitat de Catalunya i el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), a través de l’Institut de Ciències del Mar de Barcelona.

L’ICATMAR té com a principal objectiu proporcionar assessorament científic de qualitat a l’Administració de la Generalitat de Catalunya en aspectes relacionats amb la pesca comercial i recreativa així com amb la oceanografia operacional per la monitorització en temps real dels corrents marins i l’estat de la mar.

Més informació
Contacte

Pot contactar amb ICM Transfer en aquesta adreça de correu: icmtransfer(at)icm.csic.es. 

T’ajudarem a identificar el grup o eina que millor encaixi amb la teva sol·licitud.