Notícies | 28 Juliol 2022

L'ICM acull la primera reunió de la nova presidenta del CSIC amb les direccions dels centres a Catalunya

Share

La trobada va servir com a primera presa de contacte entre la nova presidenta, Eloísa del Pino, i les direccions dels centres del CSIC a Catalunya.

La presidenta es va interessar per la recerca desenvolupada a l'ICM-CSIC.
La presidenta es va interessar per la recerca desenvolupada a l'ICM-CSIC.

Eloísa del Pino, la nova presidenta del CSIC, va visitar ahir l'Institut de Ciències del Mar (ICM) de Barcelona, on es va reunir amb els equips científics del centre. La presidenta va estar acompanyada en tot moment pel Delegat Institucional del CSIC a Catalunya, Lluís Calvo; el director de l'ICM, Valentí Sallarès, i l'equip directiu del centre; i pels vicepresidents d'Organització i Relacions Institucionals i de Relacions Internacionals del CSIC, Carlos Closa i Javier Moreno, respectivament.

Posteriorment, es va reunir a la mateixa seu amb les direccions dels centres i instituts de l'organisme a Catalunya, per conèixer la seva activitat i interessar-se pels reptes de futur.

A la reunió van assistir els directors Emilio O. Casamayor; del Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CEAB); Joan Martí, de Geociències Barcelona (GEO3BCN); Lluís Calvo, de la Institució Milà i Fontanals d'Investigació en Humanitats; Jordi Brandts, de l'Institut d'Anàlisi Econòmica (IAE); Núria Verdaguer, de l'Institut de Biologia Molecular de Barcelona (IBMB); Xavier Obradors, de l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB); Diego F. Torres, de l'Institut de Ciències de l'Espai (ICE); Valentí Sallarès, de l'Institut de Ciències del Mar (ICM); Teresa Moreno, de l'Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l'Aigua (IDAEA); Jesús Joglar, de l'Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC); Roser Cortés, de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB); Carles Sierra, de l'Institut de Recerca en Intel·ligència Artificial (IIIA); Luis Fonseca, de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM); i Jordi Sorribas, de la Unitat de Tecnologia Marina (UTM).

La d'ahir és una de les primeres preses de contacte de la nova presidenta amb els centres del CSIC a Catalunya. Eloísa del Pino va ser nomenada presidenta d'aquest organisme el 21 de juny passat pel Consell de Ministres. Del Pino rellevava així la química Rosa Menéndez, que va estar gairebé cinc anys al capdavant de l'organisme.

Amb la visita de la presidenta també s'ha concretat un acord entre el CSIC i l'Ajuntament de Barcelona. Es tracta d'un protocol de col·laboració per impulsar un projecte d'ampliació de les instal·lacions del Centre Mediterrani d'Investigacions Marines i Ambientals (CMIMA), que engloba l'ICM i la UTM.

Les direccions de més de 20 centres van assistir a la trobada / ICM-CSIC.
Les direccions de més de 20 centres van assistir a la trobada / ICM-CSIC.