Durant aquestes setmanes de confinament per fer front a la pandèmia de COVID-19, són moltes les persones que comparteixen idees i es mobilitzen per contribuir a passar aquesta temporada de la millor manera possible.

Durant aquestes setmanes de confinament per fer front a la pandèmia de COVID-19, són moltes les persones que comparteixen idees i es mobilitzen per contribuir a passar aquesta temporada de la millor manera possible. L’Institut de Ciències del Mar del CSIC (ICM-CSIC) a Barcelona llança “L’Oceà a casa”, una iniciativa en línia amb recursos especialment pensats per a un públic infantil, un col·lectiu que necessita atenció i eines per suportar la situació actual.
Tot i que la majoria dels continguts estan en català, també n’hi haurà part d’ells en castellà i anglès. Per motivar la participació, es plantegen activitats com concursos, experiments i enigmes, que estaran premiats amb exemplars del còmic “De Terra o de Mar” i altres sorpreses. Conèixer els organismes més desconeguts dels oceans, comprendre els processos que regeixen els seus ritmes o distingir els tipus d’organismes en el fons marí són algunes de les activitats que proposen els investigadors.
A més, cada setmana hi haurà la possibilitat de sumar-se a activitats en directe i de participar en petits concursos. Aquesta mateixa tarda, a les 17h, es realitzarà una conexió en directe per respondre a les preguntes dels participants sobre els virus, els bacteris i els oceans.
El projecte està ubicat a ICM Divulga, el web de divulgació científica de l’ICM. Està disponible a partir d’avui, divendres 27 de març, i es pujaran continguts nous diàriament, de dilluns a divendres. “L’Oceà a casa” abordarà temes com la biodiversitat de la vida marina, els diferents ecosistemes i el paper de l’oceà en la regulació del clima i en la societat. Està orientat principalment a nens i nenes de primària, encara que qualsevol persona podrà disposar dels recursos per adaptar-los a la seva preferència.
Els recursos disponibles són d’origen diferent, alguns han estat creats especialment per a la plataforma, mentre que altres són externs o pertanyen a projectes passats. Un equip de set investigadors han col·laborat en l’elaboració de nous continguts per nodrir la web.
Així mateix, en qualsevol moment, es podran enviar dubtes, reflexions o compartir els resultats a través del correu electrònic: oceanliteracy@icm.csic.es.
Enllaços d’interès
L’Oceà a casa: http://icmdivulga.icm.csic.es/ocea-casa/?lang=ca
Conexió en directe a les 17h: https://zoom.us/j/888022288