La revista està indexada en la majoria de bases de dades d’articles científics i es distribueix a institucions d'investigació marina d'arreu del món.

La revista Scientia Marina, publicada trimestralment des de 1998 per l’Institut de Ciències del Mar (ICM) de Barcelona, ha fet un salt qualitatiu incrementant d’1.172 a 1.576 el seu factor d’impacte i renovant el Segell de Qualitat que atorga la Fundació Espanyola per la Ciència i la Tecnologia (FECYT) en reconeixement de la qualitat editorial i científica de les publicacions.
Addicionalment, la revista ha obtingut aquest any la "Menció́ de Bones Pràctiques Editorials en Igualtat de Gènere“ de la FECYT, que es comptabilitza tenint en compte tant el nombre d’editores i editors del comitè editorial -–en els darrers anys s'ha fet un esforç per equilibrar el gènere-, com el d’autores i autors que firmen els articles, les ressenyes i els comentaris publicats.
"Aquest salt qualitatiu ha estat possible gràcies a la feina de les editores i editors de la revista, així com a l’esforç del personal tècnic i investigador de l’ICM, que des de l’inici han treballat de manera incansable perquè Scientia Marina s'acabés convertint en una revista marina de referència a nivell mundial”, celebren Francesc Peters, editor en cap de Scientia Marina, Dolors Vaqué, editora en cap sortint i actual secretària de la revista, i Maria Victoria Martínez de Albéniz, secretària tècnica de la publicació.
Scientia Marina és la successora d’Investigación Pesquera (1955) i, des del 1998, està inclosa en el Science Citation Index, una base de dades bibliogràfica on es recullen totes les contribucions (articles, editorials, cartes, revisions, discussions...) que es puguin publicar a les principals revistes de ciència i tecnologia indexades per les empreses Clarivate Analytics i Scopus.
La revista publica estudis de l'àmbit marí provinents d'arreu i posa èmfasi en continguts mediambientals d'interès general i amb una aproximació inductiva. Publica cada any un nombre variable de contribucions que inclouen articles de recerca, de revisió, comentaris, discussions i monografies sobre temes relacionats amb la investigació marina.
Scientia Marina ofereix un procés simplificat de tramitació dels manuscrits, que es publiquen en línia entre 3 i 6 mesos després de la seva acceptació. Proporciona accés obert als articles publicats a través del seu lloc web i, addicionalment, es distribueix a moltes institucions d'investigació marina de tot el món.
“El compromís de tot el personal de l’ICM durant aquests anys s’ha traduït en la publicació d’articles de qualitat a la revista, la qual cosa ha incrementat la seva visibilitat i competència per publicar-hi. A més, les fites aconseguides enguany, que esperem que millorin l’any vinent, auguren un futur molt prometedor a Scientia Marina”, conclouen les editores i els editors de la revista.