Educació i cultura oceànica

Projectes divulgatius

El Mar a Fons

El Mar a Fons porta el coneixement sobre els mars i oceans al món educatiu a través d'experiments, pràctiques, vídeos i propostes didàctiques. El projecte té com a objectiu crear nous recursos educatius per a mestres i educadors, fent del medi ambient marí una eina nova i alhora complementària per a cobrir els continguts del currículum escolar i per alimentar (en teoria i a la pràctica) els plans d'ensenyament dels centres educatius.

VISITA LA WEB
El Mar a Fons
Petits Oceanògrafs

Petits Oceanògrafs té com a objectiu portar el mètode científic a les escoles i explicar l'oceanografia d'una manera divertida i dinàmica, a part de crear consciència sobre la importància de preservar l'oceà. Cada curs, uns 200 estudiants de 10 a 12 anys es converteixen en joves oceanògrafs fent les seves pròpies preguntes i experiments, formant part d'una campanya oceanogràfica i compartint els seus coneixements al congrés final. Durant un any escolar complet, els alumnes viuen l'experiència de ser veritables científics i científiques marines.

VISITA LA WEB
Petits Oceanògrafs
Aliança Magnet

L'aliança Magnet és un programa educatiu que crea un vincle entre centres educatius i institucions d'excel·lència en diferents camps del coneixement com ara museus d'art o centres de recerca, que tenen un compromís amb la societat. Magnet acompanya a les escoles en el desenvolupament d'un projecte educatiu innovador i atractiu que genera magnetisme i serveix com a referència en el seu territori, tant per a les famílies com per a la comunitat educativa. L’ICM treballa des de l’any 2018 amb l'escola Tanit de Santa Coloma de Gramenet per fomentar una educació innovadora amb els oceans com a eix central.

VISITA LA WEB
Magnet alliance