Participa en la recerca

Ciència Ciutadana

DESCOBREIX, APRÈN, PARTICIPA

Els projectes de ciència ciutadana desenvolupen espais, eines i materials per involucrar  la societat en una recerca real. Les persones no necessiten ser expertes, sinó ser curioses i compartir la passió pel coneixement. L’ICM fomenta la participació de la societat amb l'objectiu de sumaresforços, experiència i dades per a conèixer i protegir la nostra diversitat marina.

Observadors del Mar

Observadors del Mar és una plataforma per  comprendre la transformació de la vida marina i els ecosistemes amb la participació ciutadana en estreta relació amb els científics.

Els efectes de l'escalfament global, els impactes sobre la biodiversitat i els hàbitats marins, els canvis en la distribució o el comportament de les espècies i la contaminació marina són els principals temes a tractar en aquesta comunitat que compta amb voluntaris, científics, associacions, escoles i altres entitats.

ANAR A LA WEB
Observadores del Mar
Natusfera

Natusfera és una aplicació gratuïta de ciència ciutadana creada per registrar, organitzar i compartir observacions de la naturalesa. El seu objectiu és estimular la participació d'una gran varietat d'entusiastes de la naturalesa i promoure el coneixement del món natural i la seva exploració. Qualsevol persona pot participar aportant les seves observacions d'espècies. Altres usuaris, inclosos els científics, ajudaràn a identificar les contribucions.

ANAR A LA WEB
Natusfera
iMedJelly

iMedJelly és una aplicació que proporciona informació diària i a temps real sobre la presència de meduses a la costa catalana durant la temporada d'estiu, validada per experts de l’ICM. També proporciona protocols de primers auxilis per  actuar davant d'una picada de medusa i permet el contacte directe entre nedadors afectats i experts en dermatologia i toxicologia de l'Hospital Clínic de Barcelona.

DESCARREGAR APP
iMedJelly