Grup de recerca

Environmental and Sustainability Participatory Information Systems

Comprendre, crear i implementar sistemes d'informació participatius per a la presa de decisions en pro de la sostenibilitat ambiental.

EMBIMOS-image

EMBIMOS (EnvironMental and sustainaBility participatory InforMatiOn Systems) és un grup de recerca interdisciplinar que s'enfoca en comprendre, crear i implementar sistemes d'informació participatius per a la presa de decisions en pro de la sostenibilitat ambiental.

Reuneix investigadors i investigadores amb àmplia experiència en ciència ciutadana, sostenibilitat, sistemes d'informació ambiental, i història i comunicació de la ciència. En el grup convergeixen disciplines com la biologia, l'enginyeria electrònica i ambiental, la comunicació, la història de la ciència, la sostenibilitat i la modelització ambiental. Els membres del grup han estat part de la consolidació de xarxes regionals de ciència ciutadana com l'Associació Europea de Ciència Ciutadana (ECSA) i la Xarxa Iberoamericana de Ciència Participativa (RICAP), a les que donen suport activament en el seu funcionament.
EMBIMOS investiga sobre el desenvolupament d'infraestructures tecnològiques de ciència ciutadana, des d'una aproximació integral que involucra aspectes de gestió del coneixement, compromís i transformació social. Busca comprendre les millors formes d’empoderar la ciutadania a través de la generació i ús de dades, així com de l'adquisició d’informació eficient i oportuna que els hi permet participar activament, contribuint a la presa de decisions i al desenvolupament de polítiques públiques.

EMBIMOS desenvolupa recerca aplicada a través de projectes en ciència ciutadana i observatoris de ciència ciutadana.

Com a grup de recerca opera sota els principis de la ciència oberta i col·laborativa. Busca promoure llaços de cooperació entre les diferents hèlixs de participació com la societat civil, les organitzacions no governamentals, l'acadèmia, la indústria i els agents polítics.

PERSONAL
7
PUBLICACIONS*
10
FINANÇAMENT*
2,5
M€
* Dades dels últims quatre anys

Membres del grup

Estudiant predoctoral

Informació més relevant

Destacats

Coordinació de projectes: MINKE i Cos4Cloud

Observatoris de ciència ciutadana: Minka i Natusfera

Co-editors (amb Anèl·lides Serveis Ambientals) de la “Guia participativa marina del Barcelonès”

Organitzadors de les activitats de ciència participativa BioMARató i UrbamarBio

Publicacions
 • Fraisl, Dilek; Campbell, Jillian; See, Linda; Wehn, Uta; Wardlaw, Jessica; Gold, Margaret; Moorthy, I.; Arias, Rosa; Piera, Jaume; Oliver, Jessica L.; Masó, Joan; Penker, Marianne; Fritz, Steffen;
  2020

  Mapping citizen science contributions to the UN sustainable development goals

  http://dx.doi.org/10.1007/s11625-020-00833-7
 • García-Olivares, Antonio; Solé, Jordi; Samsó, Roger; Ballabrera-Poy, Joaquim;
  2020

  Sustainable European Transport System in a 100% Renewable Economy

  http://dx.doi.org/10.3390/su12125091
 • Ceccaroni, Luigi; Piera, Jaume; Wernand, Marcel; Zielinski, Oliver; Busch, Julia A.; Woerd, Hendrik J. van der; Bardají, Raúl; Friedrichs, Anna; Novoa, Stéfani; Thijsse, Peter; Velickovski, Filip; Blaas, Meinte; Dubsky, Karin;
  2020

  Citclops: A next-generation sensor system for the monitoring of natural waters and a citizens' observatory for the assessment of ecosystems’ status

  http://dx.doi.org/10.1371/journal.pone.0230084
 • Bardají, Raúl; Sánchez, Albert-Miquel; Simon, Carine; Wernand, Marcel; Piera, Jaume;
  2016

  Estimating the Underwater Diffuse Attenuation Coefficient with a Low-Cost Instrument: The KdUINO DIY Buoy

  Sensors 16(3): 373 (2016)
  http://dx.doi.org/10.3390/s16030373
Projectes