EMBIMOS (EnvironMental and sustainaBility participatory InforMatiOn Systems) és un grup de recerca interdisciplinar que s'enfoca en comprendre, crear i implementar sistemes d'informació participatius per a la presa de decisions en pro de la sostenibilitat ambiental.
Reuneix investigadors i investigadores amb àmplia experiència en ciència ciutadana, sostenibilitat, sistemes d'informació ambiental, i història i comunicació de la ciència. En el grup convergeixen disciplines com la biologia, l'enginyeria electrònica i ambiental, la comunicació, la història de la ciència, la sostenibilitat i la modelització ambiental. Els membres del grup han estat part de la consolidació de xarxes regionals de ciència ciutadana com l'Associació Europea de Ciència Ciutadana (ECSA) i la Xarxa Iberoamericana de Ciència Participativa (RICAP), a les que donen suport activament en el seu funcionament.
EMBIMOS investiga sobre el desenvolupament d'infraestructures tecnològiques de ciència ciutadana, des d'una aproximació integral que involucra aspectes de gestió del coneixement, compromís i transformació social. Busca comprendre les millors formes d’empoderar la ciutadania a través de la generació i ús de dades, així com de l'adquisició d’informació eficient i oportuna que els hi permet participar activament, contribuint a la presa de decisions i al desenvolupament de polítiques públiques.
EMBIMOS desenvolupa recerca aplicada a través de projectes en ciència ciutadana i observatoris de ciència ciutadana.
Com a grup de recerca opera sota els principis de la ciència oberta i col·laborativa. Busca promoure llaços de cooperació entre les diferents hèlixs de participació com la societat civil, les organitzacions no governamentals, l'acadèmia, la indústria i els agents polítics.